Valintakoe

Kevään 2018 valintakoe. Valintakoe2018 (avautuu uuteen ikkunaan/välilehteen)

Valintakoe perustuu ennakkoon ilmoitettuun kirjallisuuteen ja kokeessa mahdollisesti jaettavaan aineistoon. Valintakoe arvostellaan samalla tavalla kaikkien hakukohteiden valintoja varten.

Valintakoekirjallisuus:
Mika Hemmo: Velvoiteoikeuden perusteet. ISBN 978-951-51-2541-5. Forum Iuris. 134 s.
Tatu Hyttinen ja Jussi Tapani: Rikoksen ja rangaistuksen äärellä. ISBN 978-951-51-2539-2. Forum Iuris 111 s.
Toomas Kotkas: Suomi ja Euroopan unionin sosiaalioikeudellinen sääntely. ISBN 978-951-51-2540-8. 95 s.
Kirjat tilataan Unigrafian kautta (katso ohjeet sivun lopusta).

Valintakoe pidetään tiistaina 15.5. klo 12:00­–17:00. Kokeen pituus on viisi tuntia ja koe suoritetaan yhtäjaksoisesti. Valintakokeeseen on vastattava suomen kielellä.

Valintamenettely on kaksivaiheinen: ensimmäisessä vaiheessa kaikilta kokeeseen osallistuneilta tarkastetaan monivalintatehtävät ja hakijat asetetaan niiden perusteella paremmuusjärjestykseen. Monivalintatehtäväpisteiden perusteella toiseen vaiheeseen edenneiltä tarkastetaan kaikki vastaukset. Toiseen tarkastusvaiheeseen etenevien määrä on rajattu niin, että se on kolminkertainen suhteessa kunkin hakukohteen lopulliseen sisäänottomäärään *. Mikäli toiseen tarkastusvaiheeseen valittaessa samalla alimmalla pistetilalla on useita hakijoita, saman alimman pistetilan kaikki hakijat etenevät toiseen tarkastusvaiheeseen.

* Kolminkertainen määrä: kaikkien yhteisvalinnan hakukohteiden aloituspaikkojen summa x 3 eli 523 x 3 = 1569. Toiseen tarkastusvaiheeseen valittavien määrä: kaikki yhteisvalinnan valintakokeeseen osallistuneet asetetaan monivalintatehtäväpisteiden perusteella paremmuusjärjestykseen. Näistä 1569 eniten pisteitä saanutta hakijaa etenee toiseen tarkastusvaiheeseen.

Hakijan on saatava valintakokeen toisesta vaiheesta vähintään puolet pisteistä voidakseen tulla hyväksytyksi.

Valintakokeen maksimipistemäärä on 80 pistettä.

Valintakokeeseen ei lähetetä erillistä kutsua. Hakemuksensa määräaikaan mennessä jättänyt ja hakukelpoisuutensa osoittanut hakija voi osallistua kokeeseen.

Ohjeita valintakokeeseen saapuvalle:

PUHELIN TULEE SULKEA JA/TAI ASETTAA LENTOTILAAN!

Pakolliset mukana olevat tavarat:
– lyijykynä (+ pyyhekumi) + tarvittaessa teroitin/lisälyijyt
– henkilöllisyystodistus (ajokortti, passi, poliisin myöntämä kuvallinen henkilökortti)

Sallitut tavarat

  • Voit viedä istumapaikalle vähäisen määrän syötävää läpinäkyvässä kääreessä. Se ei saa olla voimakkaasti rapisevassa tai muuten äänekkäässä kääreessä.
  • Vähäinen määrä juotavaa läpinäkyvässä, kierrekorkilla suljetussa pullossa, josta on mahdolliset etiketit poistettu.
  • Korvatulpat. Huomaa kuitenkin, että korvatulppien käyttäminen voi estää sinua kuulemasta ohjeita, joita koevalvoja mahdollisesti antaa kokeen aikana. Käytät siis korvatulppia omalla vastuullasi.
  • Lääkkeet, jotka välttämättä tarvitset kokeen aikana. Tablettimuotoiset lääkkeet saat viedä istumapaikalle vain ilman rasiaa tai purkkia.

Kielletyt tavarat

  • Et saa viedä istumapaikalle mitään muita tavaroita kuin ne, jotka on mainittu kohdissa “Pakolliset tavarat” ja “Sallitut tavarat”.
  • Kello (Ei älykelloa eikä tavallista rannekelloa. Koesalissa on kello.)
  • Puhelimen vieminen istumapaikalle katsotaan vilpin yrittämiseksi.
  • Nenäliinat – voit tarvittaessa kokeen aikana pyytää niitä koevalvojalta.

 

Valintakoepaikkakunnat

Hakija voi valita, missä seuraavista paikkakunnista osallistuu valintakokeeseen: Helsinki, Joensuu, Kuopio, Oulu, Rovaniemi, Turku ja Vaasa. Sitova ilmoitus kysytään hakulomakkeella.

Helsingin yliopiston järjestämät valintakokeet:
Helsinki ja Vaasa
Valintakoesalit ilmoitetaan keväällä 2018 osoitteessa www.helsinki.fi/fi/opiskelu/valintakokeiden-paikat

Itä-Suomen yliopiston järjestämät valintakokeet:
Joensuu: Carelia, C1, Yliopistokatu 4, 80100 JOENSUU
Kuopio: Snellmania, SN100, Yliopistonranta 1 E, 70210 KUOPIO

Lapin yliopiston järjestämät valintakokeet:
Oulu ja Rovaniemi
Valintakoesalit ilmoitetaan keväällä 2018 osoitteessa www.ulapland.fi/FI/Hae-opiskelijaksi/Valintakokeet-ja-valintojen-tulokset/Tervetuloa-valintakokeisiin

Turun yliopiston järjestämät valintakokeet:
Turku
Valintakoesalit ilmoitetaan keväällä 2018 osoitteessa www.utu.fi/fi/yksikot/law/opiskelu/valinta/Sivut/Opiskelijavalinta.aspx

Erityisjärjestelyt

Valintakokeeseen osallistuva voi saada hakemuksesta vammansa, sairautensa tai vastaavan erityisen syyn perusteella tarvitsemansa erityisjärjestelyt valintakokeeseen. Esimerkiksi hakijat, joilla on lukivaikeus, voivat saada lisäaikaa valintakokeen suorittamiseen. Hakemuksesta tulee käydä ilmi, mitä erityisjärjestelyjä hakija hakee ja millä perusteella. Hakemukseen tulee liittää lääkärin tai muun asiantuntijan lausunto vamman tai sairauden laadusta sekä asiantuntijan suosittelemista erityisjärjestelyistä. Myös ylioppilastutkintolautakunnan antama päätös kelpaa todistukseksi. Hakemus tulee toimittaa suoraan siihen yliopistoon, jonka järjestämään valintakoetilaisuuteen on ilmoittanut osallistuvansa. Hakemus on toimitettava hakuajan päättymiseen (28.3.2018 klo 15:00) mennessä. Edellä mainitun päivän jälkeen toimitetut hakemukset huomioidaan vain siinä tapauksessa, että erityisjärjestelyiden syy on ilmennyt ko. päivän jälkeen.

Toimita erityisjärjestelyn hakemus 28.3.2018 klo 15:00 mennessä siihen yliopistoon, minkä järjestämään valintakokeeseen osallistut!
Helsingin yliopisto: https://www.helsinki.fi/fi/opiskelu/erityisjarjestelyt-valintakokeessa
Itä-Suomen yliopisto: https://haeyliopistoon.fi/valintakokeet/valintakokeiden-erityisjarjestelyt/
Lapin yliopisto: https://www.ulapland.fi/FI/Hae-opiskelijaksi/Nain-haet/Valintakokeen-erityisjarjestelyt
Turun yliopisto: http://www.utu.fi/fi/Opiskelu/hakeminen/valintakokeet/Sivut/Erityisj%C3%A4rjestelyt.aspx

VALINTAKOEKIRJALLISUUS

Tilaus Unigrafian sivuilta: https://shop.unigrafia.fi/tuote/oikeustieteellisen-tiedekunnan-paasykoepaketti-2018/

Pääsykoepaketti sisältää Oikeustieteellisen alan yhteisvalinnan suomenkieliset pääsykoekirjat. Hinta on 190 € + postikulut 10 €. Toimitustapa on vain postitus, kirjoja ei voi noutaa.

Kirjapaketista voi tehdä ennakkotilauksen Unigrafian verkkokirjakaupassa 12.3. lähtien. Pääsykoekirjat ovat myynnissä ainoastaan verkkokaupassa ja erillistä myyntipistettä ei järjestetä.

25.3. klo 24:00 mennessä tehdyt ennakotilaukset postitetaan Priority-kirjeenä 10.4. Posti vastaa lähetyksien toimituksista. Priority-kirjeen arvioitu toimitusaika on 1-3 arkipäivää Postin toimitusehtojen mukaisesti. Kirjelähetyksissä ei ole seurantakoodia.
25.3 jälkeen tulevat tilaukset käsitellään saapumisjärjestyksessä eivätkä ne välttämättä ehdi ensimmäiseen postituserään.

Ennakkotilauksiin liittyvät mahdolliset muutokset ilmoitettava 25.3. mennessä osoitteeseen: books@unigrafia.fi

Tiedot suomenkielisistä valintakoekirjoista julkaistaan Unigrafian verkkosivulla ke 11.4.2018. Kirjat tulevat myös yksittäismyyntiin, kun tiedot on julkaistu.

Lukuoikeus sähköisiin versioihin

Verkkokaupasta tilattu pääsykoekirjapaketti sisältää myös lukuoikeuden kirjojen sähköisiin versioihin. Sähköiset versiot julkaistaan 11.4.2018 mennessä valintakoekirjakohtaisesti osoitteessa https://unicontent.unigrafia.fi sekä Unigrafian IOS- ja Android-applikaatioissa, jotka voit ladata mobiililaitteellesi App-storesta ja Google Playsta (sovellukset julkaistaan viimeistään huhtikuun alussa). Julkaisujen lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen. Kirjautuminen tapahtuu Unigrafian verkkokaupan tunnuksilla, jotka luodaan oston yhteydessä. Kirjautumistunnuksena toimii verkkokauppaan määrittämäsi sähköpostiosoite ja salasana. Tilauksen yhteydessä toimitetaan tarkemmat ohjeet.